Pimcore | Effektivisera din E-handel med ett PIM-system | Caupo
rectangle with dots
hexa lila
lila cirkel

Effektivisera din E-handel
med ett PIM-system

PIM-system – för optimal kundupplevelse och effektvinst

Produktdatan är utspridd över hela organisationen

Jodå, det händer i de bästa av företag: produktdatan är utspridd över hela organisationen i olika system som Exelfiler, bildbanker och affärssystem – eller på någons hårddisk. Vi arbetar med PIMcore – det ledande integrerade Open Source-baserade PIM-systemet. Med PIM publiceras rätt information till rätt mottagare, i rätt kanal, vid rätt tidpunkt. För dig är det vinst.

PIMDAM

Produkt/artikelfördelning

En utmaning med E-handel kan vara att t.ex. marknadsföra en produkt med många olika konfigurationer (t.ex olika färger, storlekar och tillbehör). Varje konfiguration är generellt sett ett artikelnummer i affärssystemet, men för en kund som ska köpa produkten så vill man endast se produkten och sedan välja färg,  storlek och även kunna se tillbehör.

Beskrivningen behöver då förflyttas till produktnivå och även alla grundläggande fakta såsom vikt, mått etc. medan artikelberoende kapacitet behöver ligga på artikelnivå. PIM-systemet grupperas därför flera artiklar under en produkt som de delar egenskaper med men vissa egenskaper kan behöva ligga på artikelnivå (t.ex. färgnamn utifrån exemplet).

Relaterade produkter, dokument och bilder

En annan bit som hanteras i PIM-systemet är relationerna mellan produkter. Dels kan det handla om olika format på samma grundprodukt, men också relationer till t.ex. tillbehör eller reservdelar som passar. För att webshopen skall kunna visa vilka tillbehör som passar till produkten man överväger att köpa så behövs en koppling. Denna koppling hanteras i PIM-systemet.

I PIM-systemet kan man koppla på dokument såsom certifikat, instruktionsböcker m.m. men också produktbilder som sedan förs över till webshopen.

Caupo arbetsmodell

Redo för ett möte?

Caupos mission är att säkerställa att det verkliga kundbehovet är identifierat och tillgodosett, bortom tekniska plattformar. Det är det som skapar affärsnytta. Vår affärsidé är att leverera e-handel anpassad för varje enskild verksamhet, med de funktioner som krävs för hög effektivitet i alla kanaler. Vi ger ditt företag möjlighet att växa i den digitala världen.

e-handel caupo partners black and white logos